nieuws

Sloop pand Keuringsdienst nu echt begonnen

ROTTERDAM - In de Dordtse wijk Sterrenburg is vanmiddag begonnen met de sloop van het voormalig pand van de Keuringsdienst van Waren. Dat staat al meer dan tien jaar leeg.
Krakers, verslaafden en daklozen trokken er in en zorgden voor veel overlast in de wijk. Ook brandde het pand gedeeltelijk uit. De sloper is drie maanden bezig geweest met het verwijderen van asbest en een enorme hoeveelheid huisraad en troep.

Ons huisje

"Het is echt te gek voor woorden wat we hier allemaal hebben aangetroffen", vertelt opzichter Rob Bunschoten van het sloopbedrijf Schijf: "tientallen koelkasten en vriezers, wel honderd bedden en matrassen. En vorige week nog een geheime kamer met vier bedden."
De illegale bewoners lieten zich zelfs door de slopers en asbestverwijderaars niet verjagen. "Dit is ons huisje", riep er één. "We moesten ze elke ochtend om zeven uur het pand uit schoppen. Echt onvoorstelbaar". Een buurtbewoonster beaamt: "er zat zoveel vreemd volk in dat pand, je voelde je hier gewoon niet veilig".

Uitbreiding

Jarenlang klaagden wijkbewoners en het naastgelegen winkelcentrum Sterrenburg over de overlast en de verpaupering van het pand, dat zelfs gedeeltelijk uitbrandde. De eigenaar deed niets, maar nadat de gemeente vorig jaar dreigde met bestuursdwang kwam er beweging.
"De eigenaar van de grond is in vergevorderde onderhandelingen met Corio", zegt voorzitter Jan Willem Lemkes van de winkeliersvereniging; "Corio is eigenaar van ons centrum en samen met de gemeente wordt gesproken over uitbreiding van het winkelcentrum op de plek van het slooppand. Ik verwacht dat dat volgende maand rond komt".

Supermarkt

De buurtbewoonster vreest dan van de regen in de drup te raken: "Ik ben blij, dat dat pand en al die figuren nu verdwijnen, maar het uitzicht op een nieuwe supermarkt met parkeerdek vind ik ook niet erg aantrekkelijk".
Opzet van de plannen is om de Jumbo supermarkt van de huidige plek in het centrum naar de nieuwe aanbouw te verhuizen. De vrijkomende ruimte moet dan worden benut door andere ondernemers, die graag willen uitbreiden.