nieuws

Snowapple in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Drie meisjes uit Amsterdam die meerstemmig zingen en daarnaast ook nog eens een grote hoeveelheid instrumenten bespelen. Dat zijn Una Bergin, Laurien Schreuder en Fanny de Ruiter en samen vormen zij Snowapple.
Nog voordat er ook maar enig materiaal was opgenomen speelden ze al in Paradiso en tourden ze door Engeland, Frankrijk en Duitsland. Naar aanleiding van deze succesvolle uitstapjes besloten de dames een album op te nemen in Studio 150 in Amsterdam. Het album werd geproduceerd door Joeri Saal, die eerder al samenwerkte met Paul Weller, Huub van der Lubbe en Spinvis. Het resultaat is een prachtige, dromerige plaat vol met aanstekelijke pop/folk liedjes waarin de oplettende luisteraar invloeden van The Be Good Tanyas, Fleet Foxes, Anais Mitchell en Edith Piaff terughoort. Dit veelzijdige debuutalbum verschijnt op 25 maart 2013.
Voordat deze krachten en talenten samen kwamen in de band Snowapple maakten de meiden deel uit van verschillende bands en muzikale projecten.
Laurien heeft een internationale carrière als operazangeres en speelde met Polka Madre al op grote festivals als Glastonbury en Vive Latino. Una is een jazz-zangeres die zich tevens laat inspireren door wereldmuziek. Ze speelde onder andere in het Bimhuis en nam een sessie op voor ‘In A Cabin With’. Fanny, een klassiek geschoolde zangeres/componiste doorliep het Conservatorium in Utrecht. Ze heeft een tijd opgetreden met Balkanband Amariszi en haar eerste grote eigen compositie werd zelfs ten gehore gebracht in het Concertgebouw van Amsterdam.
Deze uiteenlopende achtergronden brachten Una, Fanny en Laurien uiteindelijk samen om thuis driestemmig oude folkliedjes te zingen. Het duurde niet lang of er werd een veelvoud aan instrumenten waaronder banjo, glockenspiel en accordeon aan toegevoegd en het ene na het andere liedje werd gezamenlijk gecomponeerd en gearrangeerd. Snowapple werd een feit...