nieuws

Veendam-FC Dordrecht uitgesteld

FC Dordrecht
FC Dordrecht
ROTTERDAM - Het competitieduel tussen sc Veendam en FC Dordrecht van maandag is tot nader order uitgesteld. De bewindvoerder van het failliete Veendam had daarvoor een verzoek ingediend, dat woensdag door de KNVB is gehonoreerd. Ook FC Dordrecht is blij met de beslissing.
SC Veendam heeft officieel tot woensdag de tijd om in beroep te gaan tegen het faillissement. Supporters hebben allerlei acties op touw gezet om de club alsnog uit de financiële problemen te helpen. De curator, Gerard Breuker, had drie redenen om uitstel voor het duel met FC Dordrecht aan te vragen.
1. Van de spelers van SC Veendam mag onder de huidige omstandigheden niet verwacht worden dat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op dit duel, gelet op de gebeurtenissen van deze week.
2. Van onze tegenstander FC Dordrecht mag en kan niet verwacht worden dat zij zich optimaal voorbereidt, gelet op de onzekerheid over het voortbestaan van SC Veendam met in het verlengde daarvan het onduidelijke belang van onderhavig duel.
3. De theoretische kans dat SC Veendam alsnog het faillissement afwendt, gelet op de acties die momenteel in volle hevigheid gaande zijn. Het niet spelen van deze wedstrijd, op verzoek van SC Veendam, zou betekenen dat de KNVB per direct de licentie van de club intrekt.