Vakbond en Aafje ruziën over uitspraak rechter

Vakbond AbvaKabo overweegt Aafje opnieuw voor de rechter te dagen. Volgens de bond houdt de thuiszorg-organisatie zich niet aan gemaakte afspraken over arbeidsvoorwaarden en krijgt nieuw personeel "wurgcontracten" aangeboden.

Aafje bestrijdt dit. Volgens de thuiszorgorganisatie mag het het personeel dat wordt overgenomen van Faveo wel degelijk een lager salaris betalen. Volgens Aafje zijn er uitzonderingsclaussules bij de katonrechter gemaakt die dat mogelijk maken. Volgens Aafje worden er dan ook geen afspraken geschonden.

Twee weken geleden diende een rechtszaak, waarin werd bepaald dat Aafje personeel van thuiszorgorganisatie Faveo moet overnemen tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden. Volgens Wim van den Hoorn van AbvaKabo probeert Aafje daaraan te ontsnappen door bijvoorbeeld het aantal dienstjaren van medewerkers naar beneden te schroeven. Maar Aafje wijst op een uitzonderingsclaussule.

Volgens de vakbond hoeven cliënten van Aafje niet bang te zijn voor stakingen of werkonderbrekingen: "Het personeel is bereid om te blijven werken, maar afspraken moeten wel worden nagekomen. Het zit er daarom dik in dat we besluiten om opnieuw naar de rechter te stappen."

Deel dit artikel: