nieuws

Luisterboek in de race voor Award

ROTTERDAM - Hij viel bijna van verbazing van zijn stoel, maar toch is het waar. Directeur Jelle Reumer van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam maakt kans op de Luisterboek Award 2013.
Reumers hoorcolleges op de Universiteit van Utrecht over de ontwikkeling van de gewervelde dieren werden op vier cd's gezet en zijn nu te koop als luisterboek onder de titel 'Het ontstaan van dier en mens'. Hij begint bij de eerste levensvormen in het water en komt via de vissen, amfibiën, dinosaurussen en mensen tenslotte bij de muizen en vogels. "De mens is in deze evolutie slechts een onderdeel en niet het eindresultaat. Ooit zal de mens dan ook uitsterven, dat staat vast", aldus sprak Reumer.
Andere genomineerden voor de Luisterboek Award zijn dit jaar Job Cohen ('Reizen zonder John' van Geert Mak), Willem Nijholt ('Met bonzend hart') en Arthur Japin ('Maar buiten is het feest'). "Grote namen, zonder meer. Maar kansloos ben ik niet", zegt Reumer, "als er maar genoeg mensen op mij stemmen." Op maandag 22 april wordt de winnaar bekend gemaakt.
Het luisterboek van Jelle Reumer verschijnt later dit jaar als papieren boek, met de titel 'De vis die aan land kroop'.