New Cool Collective in Live uit Lloyd

In Live uit Lloyd hoor je vanavond een uur lang de opzwepende klanken van The New Cool Collective! De 8-koppige jazz en soulband van saxofonist Benjamin Herman is te gast bij Ronald en zal de tanden ook stukbijten op een Popera Compositie.

Popera was het oude beatbandje van Jules Deelder en met regelmaat spelen in Live uit Lloyd bands van nu Popera-nummers van toen... MAAAR New Cool Collectie komt eind april met een nieuwe plaat en dus hoor je ook eigen werk vanavond. Na het succesvolle album 'Eighteen' uit 2011, komen de mannen van New Cool Collective wederom met een plaat met uiteenlopende invloeden. Denk aan crime jazz, burlesque en Ian Siegel's Swagger. Ook werden de heren geinspireerd door de Oostenrijks-Amerikaans filmregisseur, producer en acteur Otto Preminger.

New Cool Collective staat al twintig jaar bekend om zijn unieke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo. Deze funky, energieke en dansbare achtkoppige formatie weet zaal na zaal naar het kookpunt te brengen totdat het zweet van het plafond druppelt en er geen voet meer vast op de grond blijft staan. Of, zoals Het Parool ze ooit omschreef: ‘Een superstrakke, heel plezierige smerige bende.’ Keer op keer blijven ze hun toeschouwers verassen met spetterende optredens.

New Cool Collective won een Edison, de Heineken Crossover Music Award en de Gouden Notenkraker en speelde overal: van de hipste jazzclubs tot de grote rock- en popfestivals. Hun tournees gaan vaak gepaard met bijzondere ontmoetingen. Zo ontstonden samenwerkingen met Mapacha Africa uit Kenia, Los Papines uit Cuba en in 2005 met de Nigeriaanse drummer Tony Allen die samen met Fela Kuti de pioniers van de afrobeat te noemen zijn.

Benjamin Herman - Sax
Jos de Haas - Percussie
Frank van Dok - Percussie
Willem Friede - Toetsen
David Rockefeller - Trompet
Leslie Lopez - Bas
Rory Ronde - Gitaar
Joost Kroon – Drums

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: