Nieuwe domper voor Sparta in titelrace

ROTTERDAM - Sparta heeft in de strijd om het kampioenschap weer dure punten laten liggen. De ploeg van trainer Michel Vonk ging bij Go Ahead Eagles met 3-2 onderuit. Doelpunten van Sandro Calabro en Roald van Hout waren niet genoeg voor de Rotterdamse koploper in de Adelaarshorst.
In de eerste helft waren de eerste kansen voor de Rotterdammers. Donovan Deekman raakte in de absolute beginfase zelfs de paal. Ook Mario Bilate weigerde de gasten op voorsprong te zetten. Aan de andere kant schoot Marnix Kolder in kansrijke positie over.
Na een half uur was diezelfde speler wel trefzeker met het hoofd na een goede actie van Jarchinio Antonia: 1-0. Drie minuten later stond Sparta zelfs op een 2-0 achterstand. Xander Houtkoop passeerde doelman Nico Pellatz. Calabro kreeg kort na die treffer een grote kans, maar hij mikte naast. Ook Go Ahead Eagles kreeg nog twee mogelijkheden, maar Deniz Turuc bespaarde Sparta een derde tegendoelpunt.
Tien minuten na rust bracht Calabro de spanning weer helemaal terug door de 2-1 binnen te schieten. Na dat doelpunt golfde het spel op en neer, maar Go Ahead Eagles zorgde weer voor een marge van twee, nadat Robert van Boxel een overtreding had gemaakt en Quincy Promes de toegekende strafschop benutte: 3-1.
Toch was het duel daarmee niet beslist, want invaller Van Hout maakte koud in het veld alweer 3-2. In de hectische slotfase probeerde Sparta nog een punt over te houden aan het duel, maar Go Ahead Eagles hield met hangen en wurgen stand.
Door de nieuwe domper voor Sparta is de voorsprong op de nieuwe nummer twee FC Volendam, dat met 3-2 won van Fortuna Sittard, nog maar slechts één punt. Ook MVV Maastricht en Helmond Sport hebben slechts een punt minder. De laatstgenoemde club speelde wel een duel meer. Als het failliete SC Veendam daadwerkelijk uit de competitie wordt genomen, vinden weer verschuivingen plaats in de rangschikking.