nieuws

Turken demonstreren in Rotterdam tegen Jeugdzorg

ROTTERDAM - Honderden mensen zijn zondagmiddag de straat opgegaan om het Rotterdamse Afrikaanderplein te demonstreren tegen Bureau Jeugdzorg. Volgens de Turkse organisatoren van het protest zijn honderden families ten onrechte verscheurd door het beleid van de instelling.
De actievoerders op het plein droegen spandoeken met opschriften als ''Nederlandse regering: Stop met het schenden van kinderrechten''. Volgens de politie verliep het protest zonder bijzonderheden. ''We hebben geen aanhoudingen verricht'', meldde een politiewoordvoerster.
Wel sommeerden de aanwezige agenten een man om een vlag te verwijderen die hij ‘’vrij hoog’’ met stenen had opgehangen aan een gebouw. De politiemensen vreesden dat de stenen in het publiek zouden belanden.

Grimmig

Getuigen melden dat de menigte boos reageerde toen de vlag werd verwijderd. De sfeer werd even grimmig toen actievoerders boze leuzen scandeerden, maar de situatie escaleerde niet. De politie hoefde niemand aan te houden.

De demonstratie was georganiseerd naar aanleiding van de commotie over het pleegkind Yunus. Het Turkse jongetje werd toen hij vijf maanden oud was weggehaald bij zijn biologische moeder, die toen in Nederland woonde. Sindsdien woont hij bij een lesbisch stel.

De redactie heeft besloten het reactieveld onder dit bericht te sluiten. Dit besluit is genomen omdat er te veel reacties werden geplaatst die onze fatsoensnormen overschrijden. - Redactie Rijnmond.nl