nieuws

Barry Hughes: 'Sparta heeft geen systeem'

ROTTERDAM - Barry Hughes heeft maandagmiddag met ongenoegen op de tribune van Het Kasteel gezeten. De voormalig trainer van Sparta zag toe hoe zijn oude werkgever op de 125e verjaardag van de club met 1-0 onderuit ging tegen FC Emmen. 'Ik zie geen lijn en systeem bij dit Sparta,' zegt Hughes in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.
'Je hebt een vol stadion en je bestaat 125 jaar, een mooiere ambiance is er niet,' vervolgt de 75-jarige Brit. 'Dan verwacht je dat Sparta er vol voor gaat en zorgt dat het publiek er achter komt te staan, dat was ook mijn geheim. Maar ik zag alleen maar balletjes breed. Je moet iets laten zien! Er zit geen blijheid in. Ze schelden zelfs niet tegen elkaar. Het gaat allemaal op het dooie akkertje.'
Hughes, die in de jaren tachtig in twee periodes werkzaam was als trainer van Sparta, mist een stukje geloof bij het huidige team. Volgens de oud-Spartaan was dat er juist wel in zijn tijd. 'Sparta was in mijn tijd al een aparte club. Een beetje een Engelse club met fantastische supporters en fijne mensen om je heen die allemaal voor Sparta gaan. Alles aan Sparta is eredivisie. Het stadion, hoe ze zijn gekleed, behalve de ploeg,' aldus Hughes.