nieuws

Crisisberaad bij Sparta

ROTTERDAM - Het bestuur van Sparta is maandagavond in crisisberaad om te spreken over de ontstane situatie van de club. De Rotterdammers voeren overleg naar aanleiding van de slechte sportieve resultaten in de afgelopen weken. Het 1-0 verlies tegen FC Emmen was de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen.
Volgens algemeen en technisch directeur Wiljan Vloet treft de clubleiding tijdens het crisisberaad op Het Kasteel geen maatregelen, wel wordt er een flinke discussie gevoerd. Zo laat hij tussen de besprekingen door weten tegenover RTV Rijnmond: 'Sparta is geen club die op basis van emoties beslissingen neemt. Er is niemand ontslagen of op non-actief gesteld,' zegt Vloet, die ook zijn eigen positie en die van trainer Michel Vonk niet vermijdt tijdens het spoedoverleg.
In februari liet de club uit Rotterdam-West weten dat het de verbintenis van Vonk - die aan zijn tweede seizoen bezig is bij Sparta - graag zou willen verlengen, ongeacht of de oefenmeester met zijn ploeg promoveert naar de eredivisie. Na het mislopen van promotie naar het hoogste niveau in het vorige seizoen, sprak Vloet meerdere keren uit dat er dit jaar wel gepromoveerd moet worden.
Sparta gaf maandag, op de dag van het 125-jarig bestaan, de koppositie uit handen en bezet momenteel een teleurstellende vierde plaats in de Jupiler League. De laatste overwinning van de Kasteelclub dateert van exact één maand geleden, toen De Graafschap met 2-1 werd verslagen. Een week eerder werd in eigen huis nog met 5-1 verloren van FC Den Bosch.