Trainer Michel Vonk per direct weg bij Sparta

Sparta heeft per direct afscheid genomen van trainer Michel Vonk en assistent Pascal Jansen. Arjan van der Laan en Peter van den Berg nemen voorlopig tot het einde van het seizoen de taken waar.

Michel Vonk en Jansen worden verantwoordelijk gehouden voor de slechte resulaten van de laatste weken. De Rotterdammers verloren maandag met 0-1 van FC Emmen, waardoor Sparta is gezakt naar de vierde plaats op de ranglijst. In de laatste 6 wedstrijden wist Sparta slechts een keer te winnen.

Maandag na de verloren wedstrijd tegen FC Emmen was er een crisisberaad bij Sparta en algemeen directeur Wiljan Vloet heeft daarna besloten om de twee op non-actief te zetten.

Gezamenlijk falen
Op de website van Sparta reageert de algemeen directeur over de beslissing om afscheid te nemen van Vonk. 'Laat ik voorop stellen dat ik tevreden ben over het vakmanschap en de werkwijze van Michel Vonk en zijn staf. Echter zijn we op een punt aangekomen dat we niet de verwachting hebben dat de prestatiecurve op een positieve wijze kan worden beïnvloed', aldus Vloet

Sparta heeft inmiddels ook de spelers geïnformeerd over de genomen maatregelen. 'Het is een gezamenlijk falen, het is niet uitsluitend af te rekenen op de hoofdtrainer of zijn assistent. Om ons doel te behalen, dat blijft de promotie naar de Eredivisie, moet Sparta Rotterdam een nieuwe weg inslaan', aldus Vloet.

Deel dit artikel: