nieuws

Humanitas neemt thuiszorgmedewerkers over

thuiszorg-2
thuiszorg-2
ROTTERDAM - Zeventig huishoudelijke hulpen van Faveo gaan vanaf 22 april werken voor Humanitas. De zorgverlener neemt de medewerkers over van Faveo.
Faveo heeft de aanbesteding in Rotterdam verloren. Werknemers dreigen daardoor hun banen te verliezen. Voor zeventig medewerkers is het werk nu gegarandeerd. Ze kunnen in hun eigen deelgemeente aan de slag en blijven zoveel mogelijk bij hun eigen clienten.

Slecht verliezer

Wim van der Hoorn, bestuurder van de Abvakabo is blij. "Dit is beter dan de houding van Aafje, die zich een slecht verliezer toont." Volgens Van der Hoorn schendt Aafje afspraken die voor de rechtbank zijn gemaakt.
De rechter had bepaald dat Aafje de medewerkers van Faveo moet overnemen tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden. De vakbond en de zorginstelling verschillen van mening over de inschaling van het personeel. Binnenkort treffen de twee elkaar opnieuw voor de rechter.
Medewerkers in de thuiszorg voeren al langer actie voor behoud van hun banen. Vanaf 22 april zijn de winnende organisaties officieel verantwoordelijk voor de thuiszorg in de verschillende Rotterdamse deelgemeenten. Dan gaan ook oud-medewerkers van Faveo over naar Humanitas.