nieuws

Wiljan Vloet: 'Zelf opstappen nooit ter sprake gekomen'

ROTTERDAM - Volgens algemeen directeur Wiljan Vloet is dinsdag zijn zwartste dag als directeur, toch staat hij achter de beslissing om trainer Michel Vonk en zijn assistent Pascal Jansen op non-actief te zetten.
In de winter is volgens Vloet nog met Michel Vonk gesproken over een contractverlenging, omdat de club uitermate tevreden was over zijn vakmanschap en zijn kennis. 'Maar op een gegeven moment zie je ook dat je in zes wedstrijden maar vier punten haalt en dat op de één of andere manier niet meer dat frisse, fruitige elftal op het veld staat', zegt Vloet. 'Dat zie je en dat voelt een trainer ook. Michel heeft dit denk ook aan de groep proberen over te brengen en dan is het heel sneu dat je zo'n vakkundige trainer aan de kant moet zetten.'
Dat de algemeen directeur zelf ook zou moeten opstappen is volgens Vloet nooit ter sprake gekomen. 'Ik heb mijn eigen functioneren heel kritisch tegen het daglicht gehouden. Ik zal zeker nog verbeterpunten hebben, ook ik ben nieuw in deze functie. Maar daar waar ik invloed heb gehad, dus in de tachtig procent van het randgebeuren, staat denk ik een goede werkwijze. En ik denk dat we een goede selectie hebben', aldus Vloet.