nieuws

Maassluise mag naar inhuldiging Willem-Alexander

ROTTERDAM - Het zal je maar gebeuren: dat je volledig onverwacht een brief op de deurmat krijgt met een uitnodiging voor de inhuldiging van de nieuwe koning op 30 april. Het overkwam de 34-jarige Lisette van Velzen uit Maassluis.
Burgemeester Koos Karssen van Maassluis bleek Lisette in het geheim te hebben voorgedragen als één van de vijfhonderd burgers die de inhuldiging in de Nieuwe Kerk in Amsterdam mogen bijwonen. Uit Zuid-Holland werden 65 kandidaten voorgedragen.
Jarenlang vrijwilligerswerk
Lisette werd geselecteerd vanwege haar jarenlange vrijwilligerswerk voor Stichting Myosotis in Maassluis. Myosotis is een vrijetijdsclub voor mensen met een verstandelijke beperking.
Lisette: "Ik heb niets speciaals met het koningshuis en was daarom enorm verrast toen ik de uitnodiging kreeg. Ik dacht dat het een grap was. Maar het lijkt me fantastisch om zo'n uniek moment bij te mogen wonen."
Veiligheidsscreening
Lisette heeft inmiddels een brief moeten ondertekenen waarin ze akkoord gaat met een veiligheidsscreening. "Ik maak me geen zorgen. Tenzij ze me gaan weigeren voor bekeuring wegens 2 kilometer te hard rijden," vertelt ze lachend.
Kledinginstructies
Behalve de screening, krijgt Lisette ook instructies voor haar kleding."Ik schijn in ieder geval geen hoed te mogen dragen. Maar een modeontwerper uit Maassluis gaat een mooie jurk voor me maken."
In totaal komen 2000 genodigden naar de inhuldiging. De ouders van Maxima zijn overigens niet aanwezig.