nieuws

Henk ten Cate nieuwe trainer Sparta

ten_cate
ten_cate
ROTTERDAM - Henk ten Cate is nieuwe trainer van Sparta. De Amsterdammer is de opvolger van Michel Vonk, die deze week werd ontslagen. Ten Cate was eerder al trainer van Sparta en met de Rotterdamse club behaalde hij in 1996 de bekerfinale.
Dinsdag ontsloeg Sparta het trainersduo Michel Vonk en Pascal Jansen. Zij werden verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van de laatste periode. Uit de laatste zes wedstrijden behaalde Sparta slechts vier punten. Afgelopen maandag, op de dag dat Sparta haar 125e verjaardag vierde, werd er op het Kasteel nog met 1-0 verloren van FC Emmen.
Ten Cate was van 1995 tot en met 1997 al trainer van Sparta. Daarna werkte hij onder meer voor Vitesse, Nac, Chelsea, Ajax en Barcelona. Met die club behaalde hij samen met Frank Rijkaard de Champions League. het is nog niet bekend hoelang Ten Cate trainer wordt bij Sparta.
De afgelopen dagen werden de trainingen geleid door Arjan van der Laan en Peter van den Berg. Sparta werkt vanmiddag om 15.00 uur de laatste training af voorafgaand aan het duel met FC Dordrecht van vrijdag. Of Ten Cate dan direct voor de groep staat, is nog onduidelijk.