nieuws

Ten Cate: 'Kappen met camera's in kleedkamer'

ROTTERDAM - De nieuwe Sparta-trainer Henk ten Cate heeft besloten om de camera's in de kleedkamer weg te laten halen. Vanwege de reality-soap van RTL waren er camera's aanwezig maar 'daar kappen we mee,' zegt Ten Cate. 'De kleedkamer is privé-terrein voor de spelers.'

Henk ten Cate komt op pro deo basis naar Sparta, zo blijkt uit de persconferentie die zojuist is afgerond op Het Kasteel. Ten Cate zegt het uit clubliefde te doen. Directeur Wiljan Vloet geeft aan dat hij er niet op had gerekend dat Ten Cate de klus wilde doen.
Ten Cate komt terug op Het Kasteel als eerbetoon aan een overleden vriend. 'Ik ben een rare kwibus' zegt hij over zichzelf. Hij was bezig met een verbouwing van zijn huis op Ibiza, waar hij wil gaan wonen. Het is daarom ook uitgesloten dat Ten Cate langer dan dit seizoen blijft bij Sparta.
Arjan van der Laan en Peter van den Berg worden de assistenten van Ten Cate. Van der Laan was in de jaren '90 een van de steunpilaren in het elftal van Sparta, dat destijds ook onder leiding van Ten Cate stond. Vrijdagavond tegen FC Dordrecht zitten Van der Laan en Van den Berg nog op de bank van Sparta.