nieuws

Celstraffen geëist voor mishandeling meisje in kelder

ROTTERDAM - Voor de Dordtse rechtbank zijn celstraffen tot drie jaar geëist voor drie vrouwen, die op 2 november vorig jaar een 18-jarig meisje mishandelden in Sliedrecht. .
Dat gebeurde in een kelderbox. Ze werd daar vastgebonden en anderhalf uur geslagen. Ook werden haar haren afgeknipt en werden er peuken in haar gezicht uitgedrukt. Dat gebeurde om het Rotterdamse meisje een bekentenis af te dwingen.
Ze zou naar bed geweest met de vriend van de 26-jarige eigenaresse van een café aan de Nieuwe Binnenweg, in Rotterdam. Het meisje werkte in dat café en kreeg na de mishandeling ook te horen, dat ze maar beter ontslag kon nemen. De man in kwestie verklaarde later bij de politie overigens, dat hij géén sex met het meisje heeft gehad.

Smoesje

Het nietsvermoedende meisje, dat haar werkgeefster als vriendin beschouwde, werd gevraagd om met de andere vrouwen een avondje uit te gaan in het casino. Bij een 22-jarige medeverdachte, in Sliedrecht, zouden ze eerst met z'n allen nog even een zware doos uit de kelder halen. Dat bleek een smoesje om het meisje daar te krijgen.
Eenmaal binnen zou ze door de 22-jarige- en een 27-jarige vrouw zijn vastgepakt, zodat de 26-jarige haar kon vastbinden met tape. Daarna begonnen de mishandelingen. De jongste van het stel zou tot drie keer toe gevraagd hebben om er mee te stoppen, de oudste verklaarde vandaag dat ze niets deed omdat ze totaal verrast was door de gebeurtenissen.

"Was er niet bij"

De cafébazin heeft volgens het slachtoffer en de twee andere verdachten vrijwel alle mishandelingen gepleegd. Zelf ontkent ze echter elke betrokkenheid: "Ik was er niet bij die avond. Ik weet ook niet waarom zij dat allemaal over mij verklaren. Misschien uit jaloezie of afgunst."
De twee anderen betuigden spijt en zeiden nauwelijks iets misdaan te hebben. Ze ontkenden zelfs geholpen te hebben met het vastbinden van het meisje. De officier van justitie geloofde er weinig van: "Ik wil wel geloven, dat deze twee niet wisten wat de hoofdverdachte van plan was, maar ze hebben wel degelijk meegeholpen".

Getraumatiseerd

Het slachtoffer, dat niet bij de rechtzaak aanwezig was, eist 8500 euro schadevergoeding. Ze is getraumatiseerd door de gebeurtenissen. Ze kan moeilijk slapen, heeft nachtmerries, durft de straat niet meer op en durft ook niet open te doen als er aangebeld wordt. "Een normaal meisje is voor haar leven beschadigd", zei de Officier van Justitie.
Tegen de eigenaresse van het inmiddels gesloten café eiste hij drie jaar celstraf plus een half jaar voorwaardelijk. De gebruikster van de kelderbox hoorde de laagste straf eisen: anderhalf jaar cel plus een half jaar voorwaardelijk. De 27-jarige verdachte hoorde een eis van 10 maanden cel plus 5 voorwaardelijk. De Dordtse rechtbank doet uitspraak over twee weken.