nieuws

Geen Rotterdam Marathon voor Idejo-man

ROTTERDAM - Een drama voor de Idejo-man: na 24 jaar kan de Krimpense keukenboer Richard de Jong door een knieblessure niet meefietsen met de marathon als fietsende reclamezuil.
De Jong heeft al drie maanden last van een knieontsteking en zit al die tijd onder de antibiotica. Hij heeft 3 weken in het Havenziekenhuis gelegen en kan nu alleen nog met krukken lopen.
''Er zit een hele kleine bacterie in mijn knie en die heeft me geveld'', vertelt De Jong. ''Op 31 december liep ik nog met een klein pijntje in mijn knie. Twee weken later lag ik opeens drie weken in het ziekenhuis.''

Invaller

De Jong hoopt dat iemand het stokje tijdelijk van hem over kan nemen. Zo'n invaller moet wel voldoen aan strenge eisen: ''Het is echt superzwaar. Je moet stoepje op, stoepje af fietsen om de renners bij te houden'', legt hij uit.
Het begon 24 jaar geleden als kwajongensstreek. Meefietsen met de Rotterdam Marathon om zoveel mogelijk met zijn reclamebord in beeld te komen. Meestal leverde zijn reclameactie positieve reacties op, maar niet iedereen was blij. Eén keer resulteerde dat zelfs in lekke banden en een kapot reclamebord.
Fragment in De Wereld Draait Door: