nieuws

Automobilist opgepakt voor inrijden op schooljuf

ROTTERDAM - In het centrum van Rotterdam is vrijdag een man aangehouden omdat hij bewust was ingereden op een schooljuf die haar klas liet oversteken. De vrouw raakte lichtgewond.
De 37-jarige vrouw stond voor de uitrit van een parkeergarage aan de Hartmannstraat nabij de Westblaak om leerlingen van 't Landje aan de Schiedamsesingel te begeleiden die de weg overstaken. De kinderen waren onderweg naar de kindermuziekweek in De Doelen.
De automobilist reed de parkeergarage uit, riep door zijn raampje op agressieve toon "opzouten met je klas" en reed vervolgens met matige snelheid opzettelijk tegen de vrouw zijn aan. De lerares wist opzij te stappen en wist daarbij nog kinderen voor de auto weg te duwen en te trekken.
De 61-jarige automobilist uit Goirle reed door en werd door agenten op de Maasboulevard aangehouden voor poging tot zware mishandeling. Zijn auto en rijbewijs zijn in beslag genomen. Hij zei haast te hebben gehad.
De lerares was zeer ontdaan. Ze had last van haar benen, maar een ambulance was niet nodig. Voor haar en de kinderen is slachtofferhulp geregeld.