Sparta blijft in titelrace na zege in regioderby

ROTTERDAM - Sparta heeft de regioderby bij FC Dordrecht met 1-2 gewonnen. De Rotterdammers werkten bij de middenmotor na rust een achterstand weg. De donderdag aangestelde trainer Henk ten Cate zat nog niet op de bank. Hij bekeek het duel vanaf de tribune. Ondanks de winst blijft Sparta derde in de eerste divisie achter de nieuwe koploper FC Volendam en Helmond Sport. De Rotterdammers begonnen iets beter aan het duel aan de Krommedijk. Iliass Bel Hassani (foto) zag een inzet voorlangs gaan. Na een kwartier spelen moest Sparta-aanvoerder Steef Nieuwendaal geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door routinier Danny Buijs.
De thuisploeg kwam na een moeizame openingsfase beter in het duel. Fouad Idabdelhay mikte net naast en ook Marvin Peersman was dichtbij een treffer. Op een schot van Moussa Kalisse had keeper Nico Pellatz een antwoord. Toch kwamen de Dordtenaren pal voor rust wel op voorsprong. Verdediger Josimar Lima frommelde de bal in het doel: 1-0.
De tweede helft kwam moeizaam op gang, maar na een uur spelen was het wel ineens gelijk. Bel Hassani passeerde keeper Stef Doedee: 1-1. Direct daarna miste ex-Spartaan Jeffrey Rijsdijk aan de andere kant een mogelijkheid en ook Kalisse was dichtbij een hernieuwde voorsprong voor de thuisclub. Pellatz stond in de weg.
De keeper van de Rotterdammers kon even later opgelucht ademhalen toen een kopbal van Lima net over zijn doel zeilde. Kort daarna kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Buijs zorgde voor Rotterdamse vreugde: 1-2. Na dat doelpunt kreeg Sparta steeds meer ruimte van FC Dordrecht, dat risico's moest nemen. De ploeg van trainer Virgil Breetveld kwam nog een paar keer in de buurt van het vijandelijke doel, maar de bezoekers pakten drie punten.
Sparta blijft door de winst in de race om de titel, voor FC Dordrecht zit het seizoen er zo goed als op. FC Volendam is dankzij een 0-2 zege bij FC Emmen de nieuwe koploper in de eerste divisie.
Scoreverloop: 43. Josimar Lima 1-0, 60. Iliass Bel Hassani 1-1, 69 Danny Buijs 1-2.
Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Lima, Amevor, Peersman, Rijsdijk, Post, Fortes, Luckermans, Idabdelhay, Kalisse.
Opstelling Sparta: Pellatz; Dijkhuizen, Luirink, Van Berkel, Cruz Vicente, Varela, Nieuwendaal, De Nooijer, Bel Hassani, Calabro, Deekman.