nieuws

Dordtenaren praten mee over bezuinigingen

Bezuinigingsadvies
Bezuinigingsadvies
ROTTERDAM - Honderden Dordtenaren hebben gebruikgemaakt van de mogelijkheid om mee te praten over de komende miljoenenbezuinigingen in de gemeente. Volgens de gemeente zijn tweehonderd nieuwe ideeën ingebracht en toegelicht, zoals het vaker uitzetten van straatverlichting.
Sommige mensen deelden hun plannen de afgelopen periode via Bezuinigingskeuzes.nl. Die website diende om Dordtenaren al in een vroeg stadium te laten meepraten over bezuinigingen.
Sommige bewoners stellen op de site voor om gemeentegebouwen een andere bestemming te geven. Andere Dordtenaren hebben creatievere tips: ''Elk jaar worden er kerstbomen overal in de stad geplaatst, maar die blijven helaas niet staan,omdat er geen wortels aanzitten. Zou het niet mogelijk zijn om daar blijvende kerstbomen te planten'', vraagt een sitebezoeker zich af.

Maatregelen

Bezoekers van de site konden ook hun mening geven over 20 mogelijke bezuinigingsmaatregelen. Daar zaten ook plannen bij waar het stadsbestuur op tegen is. Volgens de gemeente is het formulier op de site 4000 keer ingevuld.
Dordrecht moet de komende jaren flink het mes zetten in de uitgaven. Zo moet de gemeente in 2014 zeker 3,8 miljoen euro bezuinigen. Dat bedrag loopt op tot 9,1 miljoen euro in 2017.
De gemeenteraad praat dinsdagavond over de uitkomsten van de digitale volksraadpleging. Later mogen de bewoners hun adviezen aan de gemeente toelichten.