nieuws

Ridderkerker opgepakt na dood toeriste in India

Bron
Bron © Google Maps
ROTTERDAM - Een in Ridderkerk geboren Nederlander is in India opgepakt na de dood van een Britse vrouw (24). Zij werd dood aangetroffen op dezelfde woonboot waar verdachte Richard de W. verbleef.
Volgens Britse media zou de man hebben bekend dat hij haar heeft vermoord. Hij zou onder invloed zijn geweest van drugs.
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan de arrestatie van de Nederlander en zijn identiteit niet bevestigen. Uit een foto in een Britse krant blijkt echter dat het gaat om de in Ridderkerk geboren De W.. Zijn paspoort is uitgegeven in Capelle aan den IJssel.
De W. was volgens de politie mogelijk betrokken bij de dood van de Britse toeriste in de stad Srinagar, een populaire bestemming voor toeristen. Volgens Indiase media is de vrouw omgebracht met meerdere messteken. Ook was de deur van haar kamer geforceerd.
Volgens de politie sloeg de Nederlander na de dood van de vrouw in een bootje op de vlucht. Hij had alleen zijn paspoort meegenomen. Uiteindelijk kapseisde zijn schuitje, waardoor hij naar de kant moest zwemmen.
De politie wist De W. uiteindelijk aan te houden in de plaats Qazigund. Hij wordt verhoord. Volgens Britse media is ook de zoon opgepakt van de eigenaar van de woonboot.
Foto: Het Dal-meer, bij Srinagar. Bron: Google Maps