Capelle bewijst Barendrecht goede dienst

ROTTERDAM - Capelle heeft topklasse- en regiogenoot Barendrecht zaterdag een goede dienst bewezen. De ploeg van trainer Ronald Klinkenberg won op eigen veld met 3-2 van HHC Hardenberg, waardoor Barendrecht de ploeg uit Oost-Nederland kon passeren op de ranglijst.
Barendrecht speelde slechts met 1-1 gelijk tegen nummer dertien Jodan Boys, maar dat punt was dus wel goed genoeg om te stijgen naar de derde plaats in de topklasse. Met nog vier wedstrijden te gaan is de voorsprong op HHC Hardenberg één punt. Ook de nummers vijf tot en met acht behoren tot de subtop. Zo staat nummer acht Capelle slechts drie punten achter Barendrecht. GVVV lijkt de enige ploeg die het koploper Katwijk nog lastig kan maken. De Veenendaalers hebben acht punten minder dan Katwijk, maar hebben nog een duel tegoed.
Waar Barendrecht het lastig had tegen laagvlieger Jodan Boys, speelde Capelle juist een prima wedstrijd tegen HHC. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Leen van Steensel. Vlak na rust zorgde Gertjan Rothman voor een marge van twee treffers via de strafschopstip. In minuut 59 kwam HHC terug in de wedstrijd, maar Lars Bosscha zette Capelle een kwartier voor tijd weer op een marge van twee doelpunten. Ver in blessuretijd werd de Capelse doelman opnieuw gepasseerd, maar de zege kwam niet in gevaar.
Overige uitslagen: Genemuiden - IJsselmeervogels 4-2, Kozakken Boys - Katwijk 0-4, DETO - Noordwijk 0-1, Rijnsburgse Boys - GVVV 3-1, Scheveningen - FC Lisse 1-4, Spakenburg - Excelsior '31 2-3.
Hoofdklasse B
In de hoofdklasse B maakte alleen hoogvlieger XerxesDZB een fout. De Rotterdammers verloren met 1-0 van concurrent Hoek en zagen daardoor de achterstand op koploper Excelsior Maassluis oplopen tot negen punten. Excelsior Maassluis had zaterdag weinig moeite met Kloetinge. Een snelle 3-0 voorsprong werd uiteindelijk uitgebouwd naar 4-2.
ASWH won ook, zij het met nipte cijfers. Smitshoek werd met 1-0 verslagen. RVVH had ook de grootste moeite met de tegenstander. Tegen Stedoco werd het uiteindelijk wel 2-1 in het voordeel van de Ridderkerkers.
Nieuw Lekkerland blijft in de problemen. Zaterdag werd er met 2-1 verloren van Achilles Veen. Met nog vier wedstrijden te gaan staat hekkensluiter Nivo Sparta, dat reeds gedegradeerd is, vijf punten achter. Alexandria '66 lijkt directe degradatie te ontsnappen, nu de voorsprong op Nieuw Lekkerland ook na dit weekeinde elf punten is. Alexandria '66 verloor zaterdag met 1-0 van Nivo Sparta. Zwaluwen Vlaardingen deelde de punten met Heinenoord. Het duel tussen de middenmoters eindigde in 2-2.