nieuws

Winnend Binnenland verliest Kooij

ROTTERDAM - De basketbalsters van ChallengeSports / Binnenland.Rotterdam hebben goede zaken gedaan in de play-offs. In het eigen Topsportcentrum werd de tweede wedstrijd in de best-of-five serie tegen CTO Amsterdam met 64-59 gewonnen. Ondanks de zege kreeg Binnenland toch een flinke domper te verduren. Leonie Kooij viel geblesseerd uit.
Al vroeg in de wedstrijd moest Binnenland-speelster Kooij (foto) met een ernstige blessure afhaken. De international verliet zichtbaar geëmotioneerd het veld. Nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat ze haar enkelbanden heeft afgescheurd. Er waren tekenen dat de 26-jarige basketbalster zelfs een scheen- of botbreuk heeft opgelopen, maar dat kon nog niet met zekerheid worden gezegd. Volgende week wordt Kooij opnieuw onderzocht.
Het wegvallen van Leonie Kooij, die dit seizoen zo goed als zeker niet meer in actie komt, is een forse tegenvaller voor Challenge Sports / Binnenland Rotterdam in de strijd om het kampioenschap. Het team van coach Joost van Rangelrooy speelt aanstaande woensdag in Amsterdam het derde duel in het vijfluik met de hoofdstedelingen.