nieuws

'Feyenoord moet niet verzoenen met tweede plek'

ROTTERDAM - Rob Jacobs vindt dat Feyenoord zich nog niet gewonnen moet geven in de strijd om het kampioenschap. De voormalig oefenmeester van de Rotterdammers is van mening dat het nog niet gespeeld is in de eredivisie en dat de ploeg van trainer Ronald Koeman zich zeker niet moet verzoenen met de tweede plaats.
'Feyenoord moet blijven winnen, dan weet je nooit wat er gebeurt,' zegt de 69-jarige Jacobs in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. 'Je kunt vijftien punten halen uit de vijf wedstrijden die er nog zijn. Daar moet je voor gaan. Uiteindelijk kijk je dan wel waar je staat. Het volgende weekend is het belangrijkste weekend van het seizoen. Ajax mag zelfs verliezen van PSV, dat is onvoorstelbaar. Ik denk dat die club de beste kansen heeft.'
Jacobs was echter niet onder de indruk van de manier waarop Feyenoord voetbalt bij het gemis van enkele basisspelers, want afgelopen vrijdag werd VVV-Venlo zonder Jordy Clasie en Lex Immers met veel moeite verslagen. Een laat doelpunt van Graziano Pellè zorgde voor een nipte 1-0 overwinning in De Kuip. 'Die nederlaag bij Heerenveen heeft toch wel een dreun gegeven aan het team,' vervolgt de Rotterdammer in het praatprogramma.
'Bovendien zijn de spelers die op de bank zitten niet van het niveau om in te vallen. De vervangers zijn niet capabel om het goed op te vullen. Feyenoord heeft maar een smal selectie'tje. John Goossens schoot nog bijna een goede vrije trap binnen, maar ook hij valt daarna weg. Het is een jongen die nog lang niet toe is aan het niveau van Feyenoord,' aldus Jacobs.