nieuws

'Agent vuurde meermaals op vluchtende man'

ROTTERDAM - Bewoners van de Fazantstraat op Rotterdam-Zuid zeggen dat de 29-jarige man die door de politie is doodgeschoten, onder vuur werd genomen terwijl hij wegvluchtte. Een agent in burger vuurde meermaals op de man.
Het slachtoffer overleed zondagavond ter plekke aan zijn verwondingen. De Rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek.

De man kreeg het volgens buurtbewoners aan het begin van de avond aan de stok met medewerkers van Stadstoezicht over zijn loslopende honden. De man zou daarbij een vrouwelijke stadswacht agressief hebben bejegend.
Klap
Een buurtbewoner die de ruzie tussen de stadswacht en de man zag, sprong tussenbeide en deelde daarbij een klap uit aan de 29-jarige man. Die liep weg en verscheen later met een slag- of steekwapen. Sommige buurtbewoners spreken van een soort hakbijl en anderen van een koevoet of wandelstok. De stadswachten alarmeerden de politie.
'Kogels zitten overal'
Nadat de man was aangesproken door de agent in burger, die daarbij zijn vuurwapen zou hebben getrokken, vluchtte hij de tuinen in. "Hij riep: leg je wapen neer, politie", aldus een buurtbewoonster.
"Waarom hij die tuin is ingerend, geen flauw idee. Want hij kan daar geen kant op." Volgens haar is er zeker acht keer geschoten door de agent.
"En de kogels zijn echt heel ver terechtgekomen, ook in tuinhuisjes. Buren hebben daar foto's van gemaakt. Dit kan gewoon niet, dit is veel te ver gegaan."
Onderzoek Rijksrecherche
De Rijksrecherche onderzoekt de zaak, maar kan nog niet zeggen hoe vaak er door politiemedewerkers is geschoten. Wel zijn ter plekke een slag- en een steekwapen aangetroffen, maar het OM wil niet zeggen om wat voor soort wapens het precies gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl