nieuws

25 jaar bevers in de Biesbosch

bevertekening
bevertekening
ROTTERDAM - In de nieuwe serie De Delta, wilder dan je denkt staat de bever centraal. Loopgek Wim Derksen over de marathon van Rotterdam, en luisterboek van Jelle Reumer in de race voor een award! Doe mee aan de prijsvraag.Afbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling
De bever staat centraal in de tweede aflevering van "De Delta, wilder dan je denkt". In deze bijzondere serie die Chris Natuurlijk maakt in samenwerking met Ark Natuurontwikkeling, maak je kennis met aansprekende wilde diersoorten die in de regio leven of die hier binnen afzienbare tijd zullen voorkomen. Op 13 april neemt boswachter Jacques van der Neut van Staatsbosbeheer Chris Natuurlijk mee op een vaartocht door de Biesbosch. De allerlaatste Hollandse bever stierf in 1826 in Zalk en biologen droomden lange tijd van de terugkeer van het dier in ons land. Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat er bevers werden uitgezet in de Biesbosch. Hoe gaat het nu met ze? De bevers zijn binnenkort te volgen op de site www.volgdebever.nl. Op woensdag 17 april gaan de webcams bij de beverburcht in de Biesbosch online en is het dagelijks leven van een beverpaar te volgen.
WIN EEN SAFARI DOOR JE EIGEN REGIO!
'De Delta, wilder dan je denkt', zit boordevol informatie over interessante diersoorten. Tijdens de serie kun je meedoen aan een prijsvraag, waarmee een safari door de regio is te winnen! Vul de volgende slagzin aan en stuur deze op naar info@ark.eu
DE DELTA IS WILDER DAN JE DENKT, OMDAT..............................
Wim Derksen is loopgek. In het weekend van de marathon van Rotterdam vertelt hij in Chris Natuurlijk waarom. Zijn boek Loopgek, marathons lopen op karakter, staat centraal in dit gesprek.
Jelle Reumer, directeur van het Natuurhistorisch museum in Rotterdam maakt kans op een award voor het mooiste luisterboek. Zijn hoorcollege Het onstaan van dier en mens is genomineerd voor de Luisterboekaward. Chris Natuurlijk praat met Jelle Reumer over de nominatie en het luisterboek zelf en hoopt dat iedereen op hem stemt!
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond