nieuws

Kankerpatiënte loopt marathon om geld voor behandeling

ROTTERDAM - Je zou er zo het vervolg op de film De Marathon van kunnen maken. Annemiek Coli - 46 jaar - en moeder van twee kinderen heeft kanker. Ongeneeslijk wordt gezegd. Toch loopt ze mee met de Rotterdam Marathon om geld in te zamelen voor haar behandeling.
Annemiek gaat de strijd aan met een behandelmethode die alleen in Duitsland wordt uitgevoerd en niet vergoed wordt door de verzekering. Dus lopen Annemiek en haar vriendinnen de 10km tijdens de Rotterdam Marathon. Gesponsord, om zoveel mogelijk geld op te halen.
Haar schoonzus loopt met hetzelfde doel de volledige marathon en ook haar kinderen dragen hun steentje bij.

Uitzaaiingen

Bij Annemiek werd na een borstamputatie en twee chemo's in juli vorig jaar de diagnose gesteld: uitzaaiingen in de botten, schedel, nek, rug, ribben en bekken. Ongeneeslijk wordt gezegd. “Maar dat zullen we nog wel eens zien,” reageert Annemiek. “Mijn leven en mijn kinderen zijn me te lief.“
Begin augustus is Annemiek, naast de reguliere behandeling in Nederland, aanvullende en bewezen therapieën in Duitsland gaan volgen. Deze behandelingen worden nagenoeg niet vergoed door haar zorgverzekeraar.

Blog

“Er bungelt er dus een ongezellig prijskaartje aan mijn pols,” laat Annemiek op haar blog weten; "And that just makes me a chick on a mission. Leuren met leed. Om geld te genereren voor niet vergoede behandelingen in het buitenland en reis- en verblijfskosten. Volgens mijn berekeningen circa twintigduizend euro op jaarbasis."