nieuws

Rotterdam kandidaat voor World Police & Fire Games 2019

ROTTERDAM - Op 31 juli doet de stad Rotterdam in Belfast een laatste poging de World Police & Fire Games van 2019 binnen te halen. Een speciale delegatie van de bewakers van de openbare orde zal Rotterdam dan presenteren als ideale kandidaat. Onderdeel van die presentatie is de videoclip die vanaf dinsdag wordt opgenomen in Ahoy en tal van andere locaties.
De WPFG is een tweejaarlijks sportevenement, waaraan korpsen van politie, brandweer, douane en gevangeniswezen uit de hele wereld aan meedoen.
Het evenement is opgezet om politie- en brandweermensen de gelegenheid te bieden om elkaar beter te leren kennen, zonder dat zij aan het werk zijn.
Net als bij de Olympische Spelen zijn ook hier gouden, zilveren en bronzen medailles te winnen, maar het gaat niet alleen om de sport. Er wordt ook veel aandacht besteed aan culturele activiteiten.
Nederland doet al sinds 1989 mee aan de spelen, maar het is voor het eerst dat een Nederlandse stad zich kandidaat stelt voor de organisatie ervan. De stichting World Police & Fire Games hoopt hiermee Rotterdam als evenementen- en sportstad op de kaart te zetten. Voorzitter Jos van der Vegt verwacht dat de ruim 40.000 verwachte spelers en gasten de stad eveneens een economische impuls zullen geven.
Al in 2012 is Rotterdam begonnen met de voorbereiding voor de kandidatuur en is door de eerste selectie heen gekomen. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een goed bidbook voor de eindpresentatie. Daarin staat onder meer dat de 61 sporten op 35 locaties zullen worden beoefend en dat de openingsceremonie in de Kuip zal plaatsvinden. Ook wordt er een flitsende videoclip gemaakt, die deze week wordt opgenomen.
De enige overgebleven concurrent is de snelgroeiende Chinese stad Chengdu. De wereldfederatie van de World Police & Fire Games zal op 31 juli direct na de presentatie bekend maken wie de spelen in 2019 mag organiseren.