nieuws

Politie omsingelt supermarkt na bedreiging

Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - Politiemensen hebben woensdagavond in Rotterdam-Zuid een supermarkt omsingeld tijdens een zoektocht naar twee verdachten. Zij zouden kort daarvoor een voorbijganger op de Pleinweg hebben bedreigd, meldde de politie.
Eén van de verdachten zou een vuurwapen hebben getrokken omdat een passant op straat tegen hem aanbotste. Het slachtoffer rende weg en belde de politie. Hij vertelde dat zijn belager en diens vriend een supermarkt aan de Pleinweg in waren gelopen.
''Meerdere eenheden van de politie werden vervolgens verzocht om in de omgeving van de supermarkt plaats te nemen'', meldde de politie. De bezoekers moesten om beurten het gebouw verlaten.
Toen de supermarkt uiteindelijk leeg was, leken de daders te zijn ontkomen. Tot bleek dat ze tussen het publiek stonden toe te kijken. ''Toen zij door hadden te zijn herkend, renden ze weg en startten agenten een achtervolging.''
Agenten onderscherpten het duo op de Wolphaertsbocht. De twee Rotterdammers werden opgepakt, maar een vuurwapen werd niet gevonden. De mannen zijn overgebracht naar een politiebureau.