nieuws

Bibliotheek Lansingerland in zwaar weer

Bibliotheek_Bleiswijk
Bibliotheek_Bleiswijk
ROTTERDAM - In Lansingerland worden mogelijk twee van de drie bibliotheken gesloten, als gevolg van opgelegde bezuinigingen. Het gaat om de filialen in Bergschenhoek en Bleiswijk.
De vestiging in Berkel en Rodenrijs zou in dat geval open blijven. De gemeente Lansingerland wil drie ton bezuinigen op de bibliotheken. Dat is een derde van het totale budget.
De filialen vallen onder de overkoepelende Bibliotheek Oostland, die ook twee vestigingen heeft in Pijnacker en Nootdorp. Het is nog onduidelijk of ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp wil korten op de subsidie.

Jongeren

Directrice Petra Togni van Bibliotheek Oostland:"We hebben in Bleiswijk en Bergschenhoek wel plannen voor servicepunten, waar jongeren onder de 18 jaar terechtkunnen voor hun boeken. Je kan denken aan een schoolgebouw, of een leeg winkelpand."
Het is nu aan de gemeenteraad van Lansingerland of de bezuiniging van drie ton wordt doorgezet. Togni: "We krijgen doorlopend reacties van klanten. Zo werd ik vandaag nog gebeld door een 80-jarige mevrouw die hoopt dat we open blijven omdat de bibliotheek voor haar persoonlijk zo belangrijk is."
Foto: Filiaal bibliotheek Bleiswijk