nieuws

Streefkerkers in de race voor beste Europese toetje

ROTTERDAM - Restaurant de Limonadefabriek in Streefkerk neemt het maandag op tegen spijshuizen uit België, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk in de strijd om het beste dessert van Europa.
Bij de Europese finale van de Roussillon Dessert Trophy in Perpignan draait het om dé perfecte combinatie tussen spijs en wijn. Het thema van dit jaar is 'Gedroogd fruit en honing.'
Goddelijke combinatie
Souschef Arjan Kuipers en sommelier Karin Hermans van de Limonadefabriek eindigden tijdens de landelijke editie in september als eerste met een goddelijke combinatie van muesli, fruit en ijs, waarbij ze een goudkleurige wijn uit het jaar 2000 schonken.
Met het dessert ''Limo’s muesli'' hopen ze maandag indruk te maken op de internationale jury bestaande uit patissiers, sommeliers en journalisten uit de deelnemende landen en gastland Frankrijk. De wedstrijd vindt plaats bij l’Ecole Internationale de Pâtisserie van wereldberoemd patissier Olivier Bajard.