nieuws

Aké maakt Europees debuut voor Chelsea

Nathan Ake
Nathan Ake
ROTTERDAM - Nathan Aké heeft donderdagavond zijn Europese debuut voor Chelsea gemaakt. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord kreeg van trainer Rafael Benítez een basisplaats voor de return tegen Rubin Kazan in de kwartfinales van de Europa League. Op bezoek in Moskou verloor Aké met 3-2 van de Russische subtopper.
Chelsea kwam vroeg op voorsprong door een fraai doelpunt van Fernando Torres. Na rust was het Ivan Marcano die de thuisploeg op gelijke hoogte zette. De bezoekers uit Londen kwamen even later weer aan leiding via Victor Moses. Gökdeniz Karadeniz zorgde vervolgens voor de 2-2, maar de eindstand werd na ruim een uur spelen bepaald door Bibers Natcho. Ondanks de nederlaag heeft Chelsea zich wel verzekerd van de halve finales. De heenwedstrijd werd met 3-1 gewonnen.
Aké kreeg bij Chelsea door de absentie van Ashley Cole en Ryan Bertrand de kans als linksback en kwam negentig minuten in actie. De geboren Hagenaar maakte eerder dit seizoen al zijn debuut in de Premier League en de FA Cup. Hij verliet twee jaar geleden de jeugdopleiding van Feyenoord om een lucratief contract te tekenen bij de regerend titelhouder van de Champions League.