nieuws

Neptunus heeft geen kind aan The Hawks

ROTTERDAM - De honkballers van DOOR/Neptunus zijn het seizoen uitstekend begonnen. In de eerste competitiewedstrijd werd donderdagavond moeiteloos gewonnen van Mampaey The Hawks. De promovendus uit Dordrecht, die zijn eerste duel in de hoofdklasse ooit afwerkte, was kansloos in het Familiestadion: 17-0.
Diegomar Markwell begon op de Rotterdamse heuvel. De international van Oranje werd na vijf innings - waarin hij slechts drie honkslagen tegen kreeg - door coach Evert Jan 't Hoen naar de kant gehaald en vervangen door Diornick Sanchez. Het was echter een andere debutant die excelleerde. De als laatst aan de selectie toegevoegde Gianison Boekhoudt kwam tot vier honkslagen.
Evert Jan 't Hoen stond voor het eerst aan het roer bij Neptunus. Hij wist vooraf niet wat hij moest verwachten van The Hawks. 'We hadden een oefenwedstrijd tegen ze gespeeld, maar dat waren slechts twee innings. Dat was te kort om echt iets van ze te zien, al hebben ze wel een aantal talentvolle spelers. De hoofdklasse is een ander niveau dan dat ze vorig jaar hebben gespeeld, maar ik denk dat ze nog redelijke potjes gaan spelen dit jaar.'
Martin van Zeist, trainer van Mampaey The Hawks, kon ondanks de ruime nederlaag genoeg voldoening uit de wedstrijd halen. 'Defensief waren wij sterker dan Neptunus. We hebben geen fouten gemaakt op het veld, daar mag je toch heel tevreden over zijn. Uiteindelijk is het toch een teleurstellende avond. Je moet wel realistisch zijn. Onze slagmensen hebben moeite om zich aan dit niveau aan te passen,' aldus Van Zeist tegenover RTV Rijnmond.