nieuws

Jongens vast voor mishandelen 9-jarig meisje

ROTTERDAM - De politie heeft vier jongens aangehouden voor de mishandeling van een 9-jarig meisje in Krimpen aan den IJssel. Het gaat om jongens van 16, 17 en 18 jaar.
De politie was de vier op het spoor. Toen agenten het kwartet op straat zag lopen, werden zij aangesproken. De jongens verklaarden op weg te zijn naar het bureau in Krimpen aan den IJssel om zich daar te melden. ''We hebben hun verhaal gehoord en dat is voldoende om hen aan te houden'', aldus een woordvoerster van de politie. De politie heeft veel tips en informatie grekregen.
Het meisje was woensdagmiddag op weg van school naar huis, toen vier jongens haar ter hoogte van Zomereik tegenhielden. De jongens eisten geld van het kind en sloegen haar.
Een nog onbekende vrouw (ze heeft zich nog niet bij politie gemeld) greep in waarop de jongens er vandoor gingen. Het meisje liep zelf naar huis waar ze onwel raakte.
In het ziekenhuis bleek het kind een hersenbloeding te hebben. Volgens burgemeester Huizer van Krimpen gaat het relatief goed met het meisje. Ze ligt ter observatie in het ziekenhuis.