nieuws

Moeder loopt marathon voor overleden zoon

ROTTERDAM - Monique heeft er altijd van gedroomd om een keer de marathon van Rotterdam te lopen. In 2009 was het bijna zover, maar toen werd haar zoontje Tim ziek. Zondag loopt ze de marathon alsnog. Voor Tim. En voor Sophia TV.
Tim wist dat zijn moeder de marathon graag wilde lopen. Soms werd hij er gek van. Monique zei het altijd als ze over de Erasmusbrug reden: “Hier loop ik een keer!” Tim grapte dan: "Mam als je de marathon gaat lopen, sta ik je aan te moedigen op de Erasmusbrug.”
Tim had vanaf zijn geboorte een vaatafwijking aan zijn arm. Dat zorgde voor veel pijn en problemen. Op een gegeven moment is hij onder controle gekomen van het Sophia Kinderziekenhuis. Genezing zat er echter niet in. Wel vele consulten, pijn en ziekte.
Hij bleef daar altijd positief onder. Ontwapenend, grappig en super pienter. Tussen 2006 en 2009 werden de problemen groter. Door een kleine valpartij kreeg hij een bloeding tussen zijn hersenvliezen. Twee spoedoperaties volgden. Het bleek dat Tim een zeer zeldzame, ernstige stollingsafwijking had ontwikkeld.
In het ziekenhuis genoot Tim van de ziekenhuis zender Sophia TV. Bij elke opname in Sophia was hij ook te vinden op het interne TV kanaal.
In 2011 ging het mis. Na een aanvankelijk goed verlopend ziekbed kreeg hij hoge koorts. Tijdens de spoedopname bleek hij bloedvergiftiging te hebben. 30 november 2011 overleed hij.
Na de dood van Tim pakte Monique de draad van het hardlopen weer op. “Rennen verzacht de pijn van het verlies”, vertelt ze twee dagen voor de marathon. “En het is een manier om weer op een positieve manier om te gaan met het leven.”
Foto: Monique en haar zoon Tim

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl