nieuws

Brandweerpost Oud-Alblas definitief opgeheven

ROTTERDAM - Het doek is gevallen voor de brandweerpost in Oud-Alblas. Per vandaag is de post definitief opgeheven.
Eind vorig jaar werd besloten de brandweerpost weg te bezuinigen. En dat betekent voor de vrijwillige brandweerlieden dat zij het werk nu moeten neerleggen. Vanmorgen leverden de brandweerlieden de piepers in. “Het voelt wel gek”, vertelt Gerrit de Kluyver. “Na ruim 20 jaar ben je nu opeens geen brandweerman meer."
De sluiting van de post Oud-Alblas is volgens de politiek en de Veiligheidsregio nodig vanwege forse bezuinigingen bij de brandweer. Het was eigenlijk de bedoeling dat de kazerne open zou blijven tot de nieuwe post in Bleskensgraaf klaar is, maar dat zagen de brandweerlieden zelf niet meer zitten. “We voelen ons niet serieus genomen en kunnen dan ook niet meer de motivatie opbrengen om voor spek en bonen te blijven oefenen en uit te rukken. En dus hebben we een datum geprikt om te stoppen en dat is vandaag”, aldus plaatsvervangend commandant Fred Verhoeven.
Het werk van de Oud-Alblasse brandweer zal voortaan worden overgenomen door de korpsen van onder meer Alblasserdam, Bleskensgraaf en Papendrecht. Met het schrappen van de post Oud-Alblas wordt in totaal een ton bezuinigd. De Veiligheidsregio benadrukt dat de veiligheid in het gebied nog steeds gewaarborgd is.