nieuws

FC Dordrecht wint knap bij MVV Maastricht

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft een verrassende 2-5 overwinning geboekt bij MVV Maastricht. Adnan Alisic had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege van de ploeg van trainer Virgil Breetveld. Door de winst mag FC Dordrecht toch weer hopen op deelname aan de play-offs.
Na een aftastende openingsfase, waarin MVV-er Malcolm Esajas hoog over schoot en Mawouna Amevor aan de andere kant voorlangs kopte, kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft wel op voorsprong. Jeffrey Rijsdijk opende met enig geluk de score in Limburg: 0-1.
De thuisploeg oogde aangeslagen en FC Dordrecht profiteerde daar optimaal van. Alisic maakte er zelfs 0-2 van. Kort daarna had Veldwijk pech toen zijn kopbal op de paal belandde. Vijf minuten voor rust kwam MVV vanuit het niets terug in het duel. Antonio Stankov maakte de aansluitingstreffer voor de ploeg van trainer René Trost (1-2).
MVV furieus begon vervolgens aan de tweede helft. Tom van Hyfte miste een enorme kans en ook daarna werden de Dordtenaren met de rug tegen de muur gezet door de thuisploeg. Toch overleefden de gasten de storm van de Limburgers. Het elftal van Breetveld kwam zelfs op 1-3 toen Danny Post via MVV-speler Cor Gillis doel trof.
Lang kon FC Dordrecht niet genieten van die marge van twee doelpunten, want Amevor verschalkte kort daarna zijn eigen doelman Stef Doedee (2-3). MVV had weer even hoop op een goed resultaat, maar ook dat duurde niet lang. Alisic zorgde weer voor een marge van twee (2-4). In blessuretijd maakte Veldwijk, die komend seizoen voor Excelsior speelt, nog 2-5.