nieuws

Ratten verjagen Rotterdamse bewoners

ROTTERDAM - Aad en Marry moeten hun geliefde woning aan de Blankenburgstraat in Rotterdam-Zuid verlaten. ''Mijn huisarts heeft me gezegd dat ik hier niet meer mag wonen. Het is een ongezonde situatie,'' aldus Marry Eland.
Rond Pasen werden Aad en Marry letterlijk ziek van de stank in hun huis. Na inspectie van woningbouwvereniging Woonstad bleek de kruipruimte onder hun huis flink vervuild.

Rattenkeutels

Verfpotten, stukken vloerbedekking en talloze keutels werden er aangetroffen. Rattenkeutels: want in de kruipruimte werden ook een aantal nesten gevonden.
Het is de tweede keer binnen twee jaar dat het stel moet verhuizen. In een huis in dezelfde straat waren er problemen met de riolering. Daarop kregen ze dit huis aangeboden.

Weer verhuizen

De nesten en een deel van het vuil zijn al verwijderd. Aanstaande maandag wordt de hele kruipruimte grondig schoongemaakt en volgestort met zand. Maar daarmee is de kous niet af voor het stel.
Marry: ''Het probleem blijft. We zijn zo bang dat de ratten terugkomen en het vochtig blijft in huis. Ik ben chronisch ziek en dit is zo slecht voor me. Dus er zit niks anders op dan verhuizen. Mijn hart huilt."