Barendrecht onderuit in blessuretijd

Jack van den Berg
ROTTERDAM - Barendrecht heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden in de topklasse. De formatie van coach Jack van den Berg ging op bezoek bij FC Lisse in de blessuretijd met 3-2 onderuit. Bij een overwinning hadden de Barendrechters gestegen naar een gedeelde tweede plaats, maar door het verlies zakken ze naar de zesde plek.
Na ruim twintig minuten kwam Barendrecht op achterstand door een doelpunt van Rik Vermeulen. In de tweede helft werden de bezoekers in het zadel geholpen door FC Lisse. Tom Zoontjes veroorzaakte een strafschop en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. De strafschop werd verzilverd door Joey Jongman, waarna Barendrecht een minuut later zelfs aan de leiding kwam toen Christian Opschoor raak schoot.
De rollen werden echter omgedraaid toen ook Barendrecht een strafschop moest incasseren en een rode kaart ontving in de persoon van Robbin van Belle. Mo Messaoud faalde niet vanaf elf meter. Tot overmaat van ramp was het FC Lisse dat er ook nog met de overwinning vandoor ging. Voormalig Feyenoord- en Excelsior-speler Hanne Hagary nam de winnende treffer voor zijn rekening.
Capelle voorkwam juist een nederlaag in de laatste minuut. In en tegen Katwijk keek de ploeg van trainer Ronald Klinkenberg bij rust nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar Peter de Lange zorgde in de absolute slotfase voor de gelijkmaker nadat Marvin Strik in de eerste helft al voor de aansluitingstreffer had gezorgd tegen de koploper. Capelle blijft op de achtste plaats en het nadert Kozakken Boys tot een punt.
Katwijk kan volgende week kampioen worden in de zaterdagafdeling van de topklasse. Indien het zelf wint op bezoek bij Spakenburg en GVVV laat punten liggen, verovert het team van coach Cees Bruinink de landstitel.