nieuws

Sliedrecht Sport landskampioen na zege

ROTTERDAM - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben voor het tweede jaar op rij de landstitel veroverd. Het team van coach Appie Krijnsen had zaterdagavond tegen Dynamo Apeldoorn aan twee sets genoeg om het kampioenschap in de wacht te slepen, maar de thuisploeg won alle sets op overtuigende wijze: 25-16, 25-14 en 25-15.
In de eigen sporthal De Stoep werd na het binnenhalen van de tweede set met ruim veertig minuten op de klok al feest gevierd. De ontlading bij zowel de speelsters als het publiek was groot. Met name in de laatste fase van het seizoen was het niet de vraag of Sliedrecht Sport kampioen zou worden, maar wanneer. Uiteindelijk hebben de volleybaldames met nog twee competitiewedstrijden te gaan de grote buit al binnen.
Het kampioenschap had vorige week al behaald kunnen worden. Sliedrecht Sport won zaterdagmiddag op bezoek bij hekkensluiter Energy/Lycurgus in Groningen en zou 's avonds bij een nederlaag van naaste belager Irmato VC Weert de champagne al mogen ontkurken. Tot blijdschap van het team zelf wist de nummer twee van de DELA Eredivisie te winnen van Eurosped, waardoor het kampioensfeestje in eigen huis kon worden gevierd.
'Voor een team is het moeilijk om landskampioen te blijven. Dat hebben we wel voor elkaar gekregen. Aan de andere kant hebben we ook collectief gefaald in de halve finale van de beker. Daar was niemand in zijn beste doen. Maar het is wel een prestatie van formaat om met zo'n groot verschil in de competitie kampioen te worden,' liet Appie Krijnsen voorafgaand het duel tegen Dynamo Apeldoorn al optekenen tegenover RTV Rijnmond.
Foto: Leo Zonnenberg