nieuws

Feyenoord speelt gelijk bij RKC Waalwijk

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de uitwedstrijd op bezoek bij RKC Waalwijk niet weten te winnen. In het Mandemakers Stadion kwam de ploeg van trainer Ronald Koeman niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Namens de Rotterdammers was Graziano Pellè in de eerste helft trefzeker vanaf elf meter. Sander Duits bepaalde na rust de eindstand.
De bezoekers begonnen met goede bedoelingen aan het duel. Na twee minuten was Pellè al dicht bij het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar zijn kopbal werd gekeerd door doelman Jeroen Zoet. Ook John Goossens nam het doel onder vuur, maar zijn schot belandde in de handen van de sluitpost van RKC Waalwijk. Even later was het wel raak voor Feyenoord. Door knullig verdedigen van voormalig Excelsior-speler Ard van Peppen kende scheidsrechter Serdar Gözübüyük een strafschop toe. Ook vanaf elf meter toonde Pellè zijn scorend vermogen: 1-0. De Italiaanse spits verzilverde zijn eerste penalty in de competitie.
Na de voorsprong verzuimden de Rotterdammers het krachtsverschil om te zetten in meerdere doelpunten. Onder andere Jean-Paul Boëtius en Joris Mathijsen kregen de mogelijkheid om de tweede treffer van de middag aan te tekenen, maar zij faalden in de afronding. Ook Pellè en Daryl Janmaat probeerden het, maar zonder succes. Eerst genoemde speler zag een volley naast het doel verschijnen, terwijl een hard schot van Janmaat makkelijk kon worden gepareerd.
In de tweede helft verscheen er een ander RKC Waalwijk op het veld. De formatie van coach Erwin Koeman toonde meer strijdlust en aanvalsdrang. Tien minuten na rust volgde daar het logische gevolg van. Sander Duits kon vrij opstomen en zonder aangepakt te worden door de Rotterdamse defensie kon hij Erwin Mulder verschalken: 1-1. Ondanks het inbrengen van Lex Immers, die nog niet fit genoeg was om te starten, slaagde Feyenoord er niet in om nog aanspraak te maken op drie punten. Een kopbal van De Vrij en een vrije trap van Janmaat zorgden nog wel voor de nodige dreiging, maar gescoord werd er niet meer in het noorden van Brabant.

Scoreverloop

0-1 13' Pellè (p)
1-1 55' Duits

Opstelling Feyenoord

Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi (69' Nelom); Clasie (84' Vormer), Vilhena, Goossens (60' Immers); Schaken, Pellè en Boëtius.