nieuws

Moordverdachte zag slachtoffer aan voor spionne

Bron
Bron © Google Maps
ROTTERDAM - De in India van moord verdachte Richard de W. (43), zou het slachtoffer hebben aangezien voor een spionne van de AIVD. Dat zei een Indiase politiechef tegen de Britse zondagkrant The Sunday Telegraph. De Ridderkerker zou de moord inmiddels bekend hebben.
De W. zit in India vast op verdenking van de moord op een Britse toeriste. De 24-jarige vrouw werd vorige week met tientallen messteken om het leven gebracht op een woonboot in de stad Srinagar, waar ook De W. verbleef.
Volgens politiechef Aftul ul-Mujtada zag de Ridderkerker de 24-jarige fitnessinstructrice aan voor een geheim agente van de Nederlandse inlichtingendienst. De W. zou hebben gezegd dat de autoriteiten hem zien als een bedreiging voor koningin Beatrix.

Cannabis

De Ridderkerker was volgens de politiechef paranoïde. Zijn toestand zou bovendien steeds erger zijn geworden door het gebruik van cannabis. Zo zou De W. hebben gezegd dat zijn psychiater onder één hoedje speelde met de politie en de AIVD.
''Hij geloofde dat de eigenaar van de woonboot werkte voor de Nederlandse inlichtingendienst'', zei de politiechef tegen Britse journalisten. ''Hij dacht dat het slachtoffer voor de AIVD werkte, omdat ze altijd in de keuken was. We gaan hem aanklagen voor moord, maar houden wel rekening met zijn paranoïa en geestestoestand.''
Over de identiteit van De W. is weinig bekendgemaakt. Uit een foto van zijn paspoort in een Britse krant blijkt dat de Nederlander is geboren in Ridderkerk. Zijn paspoort is uitgegeven in Capelle aan den IJssel.
Foto: Het Dal-meer, waar de steekpartij plaatsvond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl