nieuws

Leonidas blijft koploper na nipte zege

Leonidas_02
Leonidas_02
ROTTERDAM - Leonidas is weer een stap dichterbij het kampioenschap van de hoofdklasse A. De Rotterdamse club won zondag met 1-0 van HFC en behoudt daardoor drie punten voorsprong op naaste achtervolger Alphense Boys.
De Alphenaren, die overigens wel een wedstrijd meer hebben gespeeld, wonnen met 2-0 van Argon. Nieuwenhoorn vinden we terug op de vijfde plaats. De Hellevoeters wisten niet te scoren tegen Westlandia. Verdedigend zat het echter ook goed en dus eindigde het duel in 0-0. SC Feyenoord deed goede zaken in de strijd om lijfsbehoud. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van Quick, dat meteen gepasseerd werd op de ranglijst door Feyenoord.
Overige uitslagen: Elinkwijk - RKAVV 0-3, Zouaven - EDO 1-0, DHC - Hilversum 2-1.
Eerste klasse B
In 1B verspeelde koploper VOC kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. In en tegen Nieuwerkerk werd het 0-0. Met een wedstrijd minder gespeeld bedraagt de voorsprong op nummer twee Neptunus-Schiebroek zeven punten.
VOC had wel de mazzel dat Neptunus-Schiebroek ook punten liet liggen in de Rotterdamse derby tegen Kocatepe. De thuisploeg won met 3-1 en steeg daardoor naar de elfde plek. PFC had ook weinig succes zondag. ADO Den Haag was in Geervliet met 3-0 te sterk. PFC staat na 21 wedstrijden op positie twaalf. Excelsior '20 blijft in de gevaren staan na een nieuwe nederlaag. Ditmaal wass UVS de betere, wat resulteerde in een 1-2 uitslag.
Overige uitslagen: Boshuizen - De Meern 2-0, SJC - RKDEO 6-0, VELO - Magreb '90 2-1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl