nieuws

Hitte plaagt marathonlopers

marathon_9
marathon_9
ROTTERDAM - De ABN AMRO Marathon Rotterdam lijkt dit jaar zonder al te grote problemen te zijn verlopen. Toch worstelden veel lopers met de hitte. ''Het was een zware editie.''
Volgens marathon-directeur Mario Kadiks kregen veel mensen het na dertig kilometer erg moeilijk. ''Vooral de temperatuursprong was daarin een belangrijke factor'', vertelt Kadiks, die spreekt over een zware editie.
De temperaturen stegen zondag van 13 graden naar ongeveer 21 graden. Kadiks is dan ook vol lof voor deelnemers die de finish haalden. Dat lukte helaas niet iedereen. Ongeveer vijftien mensen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen; een iets hoger aantal dan normaal.
Eén deelnemer moest na een hartinfarct worden gereanimeerd. De man is volgens Kadiks opgenomen in het ziekenhuis en aanspreekbaar.

Gezellig

Ook de politie blikt tevreden terug. ''Het was lekker druk, maar vooral gezellig'', concludeert een politiewoordvoerder.
Ondanks de grote drukte bleven chaotische toestanden uit, ook in het openbaar vervoer. Volgens vervoersbedrijf RET hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan.
''Het was erg druk, maar we waren er op voorbereid'', vertelde een RET-woordvoerster. Het vervoersbedrijf had extra metro's ingezet. Ook waren er meer verkooppunten voor kaartjes, om lange rijen te voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl