nieuws

Nieuwe trend diefstal bij geldautomaten: cash trapping

ROTTERDAM - Naast het skimmen van uw bankpas is er nu een nieuwe trend waarmee criminelen proberen geld van iemands rekening te stelen bij pinautomaten: het zogeheten cash trapping.
Criminelen plaatsen een metalen strip bij de gleuf van de automaat waar het geld normaal gesproken uit moet komen. Aan de binnenkant van de strip zit dubbelzijdig plakband. Wanneer het geld gepind is en de actie is voltooid, komt het geld uit de orginele gleuf en blijft het plakken aan de ijzeren strip die ervoor is geplaatst.
De klant denkt dat er sprake is van een storing en loopt vervolgens bij de bank naar binnen of weg van de geldautomaat. Vervolgens komt de crimineel naar de automaat, verwijdert de strip en gaat er met het geld vandoor. De politie waarschuwt om nooit weg te lopen bij de automaat, maar altijd te blijven staan en het storingsnummer te melden.
Wanneer de actie door de bank als voltooid wordt beschouwd, is het geld immers van de rekening afgeschreven en krijgt men dit niet meer terug. Wanneer men blijft staan, kan de crimineel ook het geld niet pikken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl