nieuws

Beatrix en Willem-Alexander in Rotterdam

ROTTERDAM - Koningin Beatrix en prins Willem-Alexander kijken binnenkort vanaf het kantoor van Nationale Nederlanden neer op Rotterdam. Kunstenaars brengen in verband met de troonopvolging een enorme tekening van het koninklijk duo aan het op gebouw.
Voetgangers op het Weena zien momenteel slechts een paar oranje strepen, maar binnenkort is op het gebouw een fluoriserende lijntekening te zien. Het kunstwerk wordt volgens de makers 30 meter breed en ruim 36 meter hoog.
''Het gaat om fluorstickers, dus overdag valt het al heel erg op'', vertelt grafisch kunstenaar Thijs Kelder. ''Er komen ook speciale animaties in de lijntekening. Je ziet een speciaal effect waarin Beatrix wegvaagt en Willem-Alexander tevoorschijn komt.''

Hoogtevrees

De kunstenaars gebruiken een glazenwassersgondel om de lijntekening aan te brengen. Kelder blijft daarbij zelf liever op de grond: ''Ik zou het graag willen, maar ik heb hoogtevrees. Iets te hoog, die 151 meter.''
Dat werken op grote hoogte ook voor kunstenaars zonder hoogtevrees niet meevalt, bleek dinsdagmiddag. Wegens de harde wind moest het werk aan de lijntekening tijdelijk worden gestilgelegd. De kunstenaars verwachten voor het einde van de week klaar te zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl