nieuws

Dordtse gemeenteraad vindt Babyhuis niet verstandig

ROTTERDAM - De meerderheid van de Dordtse gemeenteraad vindt het niet verstandig, als het Babyhuis in Dordrecht in september meteen ook een vondelingenkamer opent. Staatssecretaris Teeven, van Justitie, zei eerder al dat Het Babyhuis vervolging riskeert zodra daar kinderen te vondeling worden gelegd.

Raadslid Loudy Nijhof van Beter Voor Dordt riep initiatiefneemster Barbara Muller vanavond op om af te zien van de vondelingenkamer tot dat wettelijk mogelijk is. Muller zegt daar niet op te willen wachten. Ze wil haar plan voor de opening van Het Babyhuis met een vondelingenkamer doorzetten.
Ook Groen Links in Dordt vroeg bij monde van Kitty Kruger of Het Babyhuis een plan B heeft, als het Openbaar Ministerie (OM) daadwerkelijk tot vervolging over gaat zodra er een kind te vondeling gelegd wordt. De jurist van Het Babyhuis zei dat de instelling daar niet bang voor is.
Nijhof vindt het initiatief niet uniek en feitelijk overbodig: "Er wordt gesuggereerd dat hier sprake is van iets nieuws, maar er bestaan al tal van projecten voor dit probleem." De Dordtse gemeenteraad had dinsdagavond ook Raad voor de Kinderbescherming uitgenodigd, maar die sloeg de uitnodiging af.
Muller zei met alle instellingen te willen samenwerken, in het belang van moeder en kind, maar constateerde dat de kinderbescherming na één gesprek met haar afzag van samenwerking. De gemeenteraad van Dordrecht beslist volgende week definitief of het initiatief voor Het Babyhuis steun krijgt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl