nieuws

Dordrecht wil regelgeving voor 300 webwinkels

ROTTERDAM - Er moet in Dordrecht heldere regelgeving komen voor webwinkels. De stad telt er al zo'n 300 en volgens de VVD en het CDA in Dordrecht staat er niets over in bestemmingsplannen en treedt de gemeente willekeurig op. Wethouder Sleeking ontkent dat, maar zegde wel een raadsdebat toe over nieuwe regelgeving.

Raadslid Irene Koene van de VVD ontdekte dat de gemeente in Sterrenburg een webwinkel wil sluiten omdat een buurman er over klaagt. CDA'er Heijkoop zegt dat de gemeente iemand stimuleerde een webwinkel te beginnen en daarna waarschuwde, dat de zaak dicht moet als er buren gaan klagen.
Beide raadsleden noemen de gang van zaken willekeurig en onwenselijk. Sleeking stelt zich op het standpunt dat er bij webwinkels juridisch sprake is van detailhandel. Koene vindt dat te rigide: "Het gaat bij webwinkels natuurlijk beduidend anders dan bij gewone winkels."
"In het bewuste webwinkeltje in Sterrenburg is het kleinschalig, het ziet er keurig uit en is het mij niet duidelijk wat de overlast is," vervolgt ze; "En omdat er een klacht is moet die mevrouw haar winkeltje dan maar sluiten? Dat hoort niet zo."
Ook Heijkoop is ongelukkig: "Die mevrouw combineert de zorg voor haar kinderen met een webwinkeltje in huis. Dat is toch prima?" Hij vindt dat de gemeente webwinkeltjes met rust moet laten tot er heldere regels zijn.