nieuws

Advocaat: 'Geen bewijs in Krimpense berovingszaak'

ROTTERDAM - Tegen de vier jongens die vast zitten voor het mishandelen van een 9-jarig meisje in Krimpen aan den IJssel is geen enkel bewijs. Dat zegt de advocaat Stefan van Paridon. Hij vindt dat de jongens vrij moeten komen.
De mishandeling een week geleden heeft veel onrust veroorzaakt in de Krimpense gemeenschap. Het meisje werd aan de Zomereik overvallen, geslagen en op de grond gegooid, nadat haar belagers geld hadden geëist. Ze liep een zware hersenschudding en een bloeding in haar hersenen op.
Teruggekomen
De vier jongens die werden gearresteerd, geven volgens de advocaat toe dat ze op de plek van het delict zijn geweest. "Ze zijn die ochtend door de buurt gaan lopen en in een speeltuin een sigaretje gaan roken. Ze werden weggejaagd door een buurtbewoonster, zochten geen problemen zijn rustig weggekuierd. Dat is ook op een Twitter-foto te zien. Er is niets dat ze linkt aan het meisje", aldus Van Paridon.
De verdachte jongens staan klein op een foto die via Twitter is verspreid. Volgens de verklaring van het meisje zou een van de daders een gele jas hebben gedragen. "Op die foto is geen gele jas te zien", zegt de advocaat.
Heel gewoon
De advocaat schetst het viertal als heel gewoon. "Het zijn koorknapen, echt heel normale jongens, uit normale gezinnen. Als ik tien jaar jonger was geweest, hadden het mijn vrienden kunnen zijn."
De vier verdachten zijn 16, 17 en 18 jaar oud. Maandag bepaalde de rechter-commissaris dat ze tien dagen in de cel moesten blijven in plaats van de gebruikelijke veertien dagen. De rechter-commissaris wil daarmee het onderzoek bespoedigen. Komende vrijdag wordt de zaak opnieuw bekeken.
Twitter-foto